Policajti chytili mladých lúpežníkov.Kostrový nález v Levoči.Z pivnice ukradli detský kočík.Zlodej ukradol historické mince a mobil.Počas rekonštrukcie maštale zmizli elektrické káble.Vodič dodávky neprežil náraz do stromu.

11.08.2010 Celý región

Policajti chytili mladých lúpežníkov: Bardejovský policajný vyšetrovateľ vzniesol včera obvinenie zo zločinu lúpeže 14 ročnému chlapcovi z Bardejova.
Obvinený Bardejovčan 2.8.2010 okolo 14:00 h prepadol spolu s 13 ročným kamarátom 21 ročného muža, tiež z Bardejova. K lúpeži došlo na Slovenskej ulici v Bardejove za areálom školy. Obaja páchatelia prišli k poškodenému žiadali od neho, aby im dal mobilný telefón, ktorý mu následne násilím vzali z vrecka šortiek a ušli preč. Pri lúpeži mu spôsobili zranenie s dobou liečenia do 7 dní a krádežou mobilného telefónu škodu vo výške 128,52. - €. Obvinený chlapec je stíhaný na slobode a druhý páchateľ pre nedostatok veku nie je trestne zodpovedný.

Kostrový nález v Levoči:
Na levočskom cintoríne našiel včera (10.8.2010) ráno správca cintorína igelitovú tašku s kostrovými pozostatkami.
Tašku našiel počas obchôdzky, pričom táto bola položená pri strome vedľa plechového oplotenia. V nej sa nachádzali staršie pozostatky ľudskej kostry a to lebka a kosti doposiaľ nestotožnenej osoby. Polícia na mieste nálezu vykonala obhliadku a igelitová taška s ľudskými pozostatkami bola zaistená a odvezená na pitvu za účelom zistenia príčiny smrti a stotožnenia osoby nebohého. Zároveň polícia v Levoči začala v tomto prípade trestné stíhanie vo veci prečinu usmrtenia.

Z pivnice ukradli detský kočík:
Policajti z Medzilaboriec vyšetrujú od včera krádež vlámaním do pivnice v jednom z obytných domov v Medzilaborciach.
Doposiaľ neznámy páchateľ v dobe od 1.6.2010 do 10.8.2010 odstránil na dverách pivnice kovovú petlicu a následne odtiaľ ukradol detský kočík. Spôsobená škoda bola vyčíslená na 171. - €.

Zlodej ukradol historické mince a mobil:
Na polícií v Prešove oznámil včera (10.8.2010) 59 ročný muž, že sa mu niekto vlámal do domu v Ľuboticiach.
Zatiaľ neznámy páchateľ prišiel počas včerajšieho dopoludnia k dverám v zadnej časti domu, tieto nezisteným spôsobom otvoril a vošiel do pivnice. Následne vyšiel na 1. poschodie a z kuchyne zo stola ukradol mobilný telefón. Potom vošiel do obývacej izby a zo skrinky ukradol rôzne historické mince. Celkovo tak spôsobil škodu vo výške 260. - €. Prešovskí policajti začali v tomto prípade trestné stíhanie vo veci pre prečin krádeže a prečin porušovania domovej slobody.

Počas rekonštrukcie maštale zmizli elektrické káble:
Policajti z Ľubotína vyšetrujú od včera krádež vlámaním do rekonštruovanej maštale pri obci Ľubotín, okr. Stará Ľubovňa.
Krádež na polícií oznámil včera 51 ročný muž, pričom k samotnej krádeži malo dôjsť z 24.5.2010 na 25.5.2010. Páchateľ prekonal drevené opláštenie budovy, vošiel do maštale, odkiaľ odcudzil rôzne elektrické káble v hodnote najmenej 1 520,10. - €. Poškodením zároveň spôsobil škodu 30. - €.

Vodič dodávky neprežil náraz do stromu:
Včera (10.8.2010) krátko pred 15:00 h došlo na ceste medzi Pečovskou Novou Vsou a Sabinovom k smrteľnej dopravnej nehode.
46 ročný muž z Drienovskej Novej Vsi viedol v smere do Sabinova dodávkové auto FORD FT VAN. Z doposiaľ nezistených príčin zišiel z cesty a čelnou stranou auta narazil do stromu. Vodič utrpeným zraneniam na mieste nehody podľahol. Na vozidle vznikla škoda 5 000. - €. Nebohý bol v aute sám. Nehodu vyšetruje prešovský policajný vyšetrovateľ, ktorý začal trestné stíhanie vo veci pre prečin usmrtenia.
 

Vyberte región